АМКУ розпочав справи про концентрацію за участі Datagroup

АМКУ розпочав справи про концентрацію за участі Datagroupфото: ua-energy.org

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав справу про концентрацію у вигляді придбання компанією «Datagroup Holding» Limited» частки в статутному капіталі ТОВ «Київські Телекомунікаційні Мережі», що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Крім цього, АМКУ розпочав справу про концентрацію у вигляді придбання компанією Datagroup частки ТОВ «ТЕЛЕСВІТ», що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії.

А також, розпочато аналогічну справу про концентрацію через придбання акцій компанії «Oisiw Limited».

Раніше повідомлялося, що Інтернет Асоціація України (ІнАУ) закликає АМКУ розглядати заяви про концентрацію найбільших учасників телекомунікаційного ринку – компаній «Датагруп» і Volia не за спрощеною процедурою

СЕО «Датагруп» Михайло Шелемба у відповідь заявив, що в компанії здивовані заявою ІнАУ щодо впливу концентрації двох компаній на ринок міжоператорських послуг, оскільки цей ринок не є ринком концентрації, який вивчає АМКУ, оскільки Volia не працює на цьому ринку, отже, предметом вивчення АМКУ є тільки ринки, на яких працює Volia.

Источник https://mind.ua/news/20221411-amku-rozpochav-spravi-pro-koncentraciyu-za-uchasti-datagroup